Je voordelen:
  • Financiële bescherming wanneer jij aansprakelijk bent
  • Uitgebreide bescherming voor een klein prijsje
  • Voor alle huispersoneel

Wat is de verzekering Huispersoneel?

 

Heb je een poetsvrouw, tuinman of andere huishoudhulp in dienst? Dan ben je verplicht om je huispersoneel te verzekeren via een arbeidsongevallenpolis. Als je huispersoneel iets overkomt, kan je flink in de problemen komen. 

Een voorbeeld: je kuisvrouw tuimelt van de trapladder terwijl ze de ramen lapt. Of ze verbrandt zich aan het gasfornuis. Zonder verzekering arbeidsongevallen ben jij verplicht haar verwondingen te betalen, ook als je daar zelf geen schuld aan hebt. En deze kosten kunnen erg belangrijk zijn, zeker als de dame na het ongeval niet meer in staat is om te werken! Wist je dat je zelfs verantwoordelijk bent voor de weg van en naar huis die je huispersoneel aflegt? Komt je poetsvrouw onderweg naar huis onder een wagen terecht, dan heeft ze ook recht op een vergoeding. De weg van en naar het werk valt immers ook onder de wet op de arbeidsongevallen. Kortom: met een polis Arbeidsongevallen Huispersoneel mag je op je beide oren slapen dat je poetsvrouw en tuinman goed verzekerd zijn. 

Veel mensen hebben een poetsvrouw of tuinman in dienst via dienstencheques of via het lokale PWA-kantoor. Dan is je huispersoneel al verzekerd door de organisatie die hen tewerkstelt en hoef je dus geen extra polis af te sluiten.